Natuurlijk spelen

NATUURLIJK SPELEN OP DE PAX CHRISTI

In oktober 2013 werd “Het Overdinkelsche Veld” achter onze school geopend. Dit veld is ingericht als openbaar speelterrein. De Pax Christi is 1e gebruiker van dit veld en zorgt er onder meer voor dat dit veld schoon en veilig is.

Het project “Weg van Water” dat betrekking heeft over de waterafvoer op “Het Overdinkelsche Veld” is in 2015 genomineerd voor de provinciale voorrondes van de Nationale Onderwijsprijs. Hierbij werd een mooie 3e plaats behaald.

Bij de inrichting van het veld is er in goed overleg met het Waterschap Vechtstromen en de gemeente Losser een constructief overleg geweest over de inrichting van het veld. Hierbij is rekening gehouden met de door de gemeente gevraagde waterafvoer uit de wijken in de nabijheid van de school, maar heeft tevens de veiligheid van deze waterafvoer een rol gespeeld.

Het resultaat mag er zijn; er is een schitterende buitenspeellocatie gecreëerd waarin kinderen kunnen sporten; ontdekken en spelen in een natuurlijke omgeving. Als u in de buurt van Overdinkel bent moet u zeker niet vergeten om het mooie “Overdinkelsche Veld” en het aangrenzende Gerardus Majellepark te bezoeken.

mede mogelijk gemaakt door: